GÜNDEM:
Bayram İkramiyesi Alacaklar Dikkat!
Çorum Sosyal Güvenlik İl Müdürü Duran Cesur, emeklilere bayram için ödenecek ikramiye hakkında açıklamalarda bulundu. Soru-Cevap şeklinde yapılan açıklamada, emeklilerin merak ettiği tüm sorulara cevap verildi.

                                                                                       

SORU 1: Bayram İkramiyesi kimlere ödenecektir?

 

CEVAP 1: Kurumumuzdan sürekli iş göremezlik geliri, yaşlılık aylığı, malullük aylığı ve ölüm aylığı alanlar ile bedeli hazine tarafından karşılanmak suretiyle Kurumca aylık ödemesi yapılanlara Bayram İkramiyesi ödemesi yapılacaktır.

 

SORU 2: 07/05/2018 tarihinde 4/1-(b) kapsamında yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulundum. 2018 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilir miyim?

 

CEVAP 2: 2018 yılı Ramazan Bayramı İkramiyesi 15/06/2018 tarihinden önce ödeneceğinden, bu ödemenin yapılacağı tarihi kapsayan ödeme döneminde gelir/aylık ödenenler ile ikramiyenin ödeneceği tarihten önceki ay sonuna kadar gelir/aylık bağlanması talebinde bulunanlardan gelir/aylığa hak kazanma şartını taşıyanlara ödenecektir.

Bu durumda, yaşlılık aylığını hak kazanma şartını taşımanız halinde tarafınıza bağlanacak aylığın başlangıç tarihi 01/06/2018 olacağından, 2018 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilirsiniz.

 

SORU 3: En son kamu sektöründe çalışmakta iken 16/05/2018 tarihinde tarafıma 4/1-(a) kapsamında yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulundum. 2018 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi tarafıma ödenir mi?

 

CEVAP 3: 2018 yılı Ramazan Bayramı İkramiyesi 15/06/2018 tarihinden önce ödeneceğinden, bu ödemenin yapılacağı tarihi kapsayan ödeme döneminde gelir/aylık ödenenler ile ikramiyenin ödeneceği tarihten önceki ay sonuna kadar gelir/aylık bağlanması talebinde bulunanlardan gelir/aylığa hak kazanma şartını taşıyanlara ödenecektir.

Bu kapsamda, gelir/aylık başlangıç tarihi kamu sektörü için 15/06/2018, özel sektör için 01/07/2018 ve sonrasında olanlar 2018 yılı Ramazan Bayramı İkramiyesinden yararlanamayacağından ve tarafınıza bağlanacak aylığın başlangıç tarihi 15/6/2018 olduğundan 2018 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesini alamazsınız.

 

SORU 4: Babamın vefat etmesi nedeniyle 1/1/2015 tarihinden itibaren her ayın 25 inde ölüm aylığı almaktayım. 2018 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi tarafıma ödenir mi?

 

CEVAP 4: Bayram ikramiyesi, bu ödemenin yapılacağı tarihi kapsayan ödeme döneminde gelir/aylık ödenenlere ödeneceğinden; 25/05/2018 tarihinde ölüm aylığı alma koşullarınızın devam etmesi şartıyla tarafınıza 2018 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi ödenecektir.

 

SORU 5: Kendimden dolayı hem yaşlılık aylığı hem de meslekte kazanma gücü kayıp oranımın %25 olması nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri almaktayım. Her iki dosyamdan da bayram ikramiyesi ödemesi alabilir miyim?

CEVAP 5: Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alanlara en fazla ödemeye imkân veren bir dosya üzerinden ödeme yapılacaktır.

Bu durumda; yaşlılık aylığı dosyanız üzerinden 1.000 TL, sürekli iş göremezlik geliri dosyanız üzerinden ise 250 TL ikramiye tutarı hesaplandığından; tarafınıza en fazla ödemeye imkân veren yaşlılık aylığı dosyanız üzerinden 1.000 TL tutarında ikramiye ödemesi yapılır.

 

SORU 6: Eşimin vefat etmesi nedeniyle %50 hisse oranı ile tarafıma, %25 hisse oranı ile kızıma ölüm aylığı bağlanmıştır. Hem kızıma hem de bana 1.000’er TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir mi?

 

CEVAP6: 1.000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak ödeneceğinden, tarafınıza 500 TL, kızınıza da 250 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapılır.

 

SORU 7: Annemin vefat etmesi nedeniyle babam, ben ve 2 kardeşim ölüm aylığı almaktadır. Tarafımıza ödenecek bayram ikramiyesi ne kadar olacaktır?

 

CEVAP 7: Bayram ikramiyesi hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak toplamda 1.000 TL’yi geçmeyecek şekilde ödeneceğinden; babanıza 400 TL, size ve kardeşlerinize 200’er TL bayram ikramiyesi ödenir.

 

SORU 8: 5/5/2018 tarihinde evlendim. Evlenme ödeneği talebinde bulunacağım. İki yıllık süre için tarafıma ödenecek evlenme ödeneği miktarına Bayram İkramiyesi tutarları dâhil edilir mi?

 

CEVAP 8: Bayram ikramiyesi ödemesi evlenme ödeneği hesabında dikkate alınmaz.

 

NOT: Sigortalılarımızın İl Müdürlüğümüze/Merkez Müdürlüklerimize 01 Mayıs-31 Mayıs tarihleri arasında verdikleri emeklilik taleplerini sonuçlandırmak için İl Müdürlüğümüzce gerekli gayret gösterilerek aylıkları bağlanacak ve Bayram İkramiyesi alma hakkı sağlanacaktır.



Ajans Çorum
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

20 Bin Sözleşmeli Öğretmenin Ataması Yapıldı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. Atama...

Haberi Oku